Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legtöbb kutya nem igazán válogatós, szinte bármivel kínáljuk őket, örömmel habzsolják fel. Egy vidéki ismerősünk basset houndjai például a répát is vígan elrágcsálják, amióta látják, hogy a szamár mennyire szereti. A legtöbbjüknek a bolti jutalomfalat ellen sincs kifogásuk, de házilag is nagyon könnyen készíthetünk kutyakekszet néhány egyszerű összetevőből. A fórumozóink is megosztottak már egymással sok receptet.
A készen kapható falatok nehezen dekódolható összetevőket tartalmaznak, a rajtuk feltüntetett állati és növényi eredetű származékok nem hangoznak túlságosan biztatóan, bár a legtöbb legalább mesterséges színezéket és tartósítószert nem tartalmaz.
Ha viszont magunk sütünk kutyakekszet, akkor látjuk, milyen anyagok kerülnek bele, így biztosan egészséges lesz, és variálhatjuk az összetevőket aszerint, hogy a kutyánknak éppen mire van szüksége. Vagy ha a mi jószágunk mégis finnyás, igazíthatjuk az ő egyéni ízléséhez. Összeütni nem nagy feladat, és bármeddig elállnak, ha kisütve bedobjuk a fagyasztóba, ahogy egy ismerős gazdi csinálja.
Két receptet próbáltunk ki, az egyik mindössze négy hozzávalóból áll a sóval együtt, és könnyen összegyúrhatjuk vasárnap délután egy deci maradék húsleves felhasználásával. A sütőtökös-fahéjas falatka nemcsak nagyon egyszerű, de rendkívül egészséges is, tele van rostokkal, így segíti az emésztést, emellett sok benne az A-vitamin, a kálium, a béta-karotin és a vas.
Hozzávalók
• 60 deka sütőtök
• 35 deka liszt (teljes kiőrlésű vagy sima)
• 4 evőkanál méz
• 4 evőkanál víz
• 2 evőkanál olívaolaj vagy más növényi olaj
• Fél teáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)
• Fél teáskanál fahéj (kihagyható)
A tököt felvágjuk, kikaparjuk a magját és feldaraboljuk, majd alufóliával letakarva betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha majdnem megpuhult, akkor még kicsit pirítsunk rá a tetejére. Miután kihűlt, kanállal kikanalazzuk a héjából, összekeverjük a mézzel, az olajjal és a vízzel. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fűszereket, és összegyúrjuk, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. Mi először 30 deka liszttel próbáltuk, de úgy nagyon ragacsos maradt, így megtoldottuk még öt dekával, így már szépen összeállt.
Kanállal szedjünk ki kicsi, egyforma darabkákat a tésztából, gyúrjunk belőle golyókat, és lapítsuk őket szét a tenyerünkben. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szárazra sül, és nekünk kétszer 30 darab falatka jött ki belőle.
http://www.nlcafe.hu/otthon/20130127/csinald-magad-hazi-kutyakeksz-falat/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!