Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SCHNAUZER KLUBban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozás után teljes értékű taggá válsz! Gyere csatlakozz!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SCHNAUZER KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Én személy szerint imádom a listákat. Mert praktikus, könnyen áttekinthető, és ha rápillantok, egyből tudom: Igen! Ez az ami nekem kell! |
1. Milyen gyakran etesd a kutyádat?
Az etetés ajánlott gyakorisága a kutya korától függ. 6 hónapos koráig javasolt naponta 4-szer, 1 éves koráig naponta 2-3-szor, másfél éves koráig naponta 2-szer. Az idős kutyát - 7 éves kor felett, ismét naponta 2-3-szor.
Nagyon fontos, hogy a felnőtt kutyát etessük naponta kétszer. Egyszer is elegendő lenne, mert meg tudja enni egyszerre is a szükséges elemózsiát, de ez nem javasolt. Túlságosan megterheli a szervezetét, bélcsavarodást okozhat.
2. Csirkés, vagy csirke ízű?
Egyik sem! Ez a két jelző nem feltétlenül jeleni azt, hogy valóban tartalmaz értékes tápanyagokat az adott termék. Ugyanez elérhető egy gyenge minőségű alapanyagokat felsorakoztató tápból, mesterséges íz fokozó alkalmazásával. Ezzel a trükkel a kedvencünk - sajnos - nagyon szereti majd az eledelt.
3. Néhány dolog a tisztaságról…
A tálját minden nap tisztítsd meg. Hidd el, sokkal egyszerűbb naponta 2 perc alatt elmosni, mint akkor nekiállni, amikor már menthetetlen. Te sem ennél piszkos tálból, igaz?
4. …és a mozgásról.
Nagyon fontos, hogy ne engedd, és ne végeztess a kutyáddal aktív mozgást igénylő feladatokat, röviddel étkezés előtt és után. Nagyon veszélyes lehet ez számára, gyomorcsavarodást okozhat. Fajtától függően vannak hajlamosabbak erre a betegségre, de ajánlott minden gazdinak figyelnie rá, hiszen mi sem szeretünk teli hassal ugrálni, nem véletlenül! Étkezés után könnyű laza séta javasolt, amikor kiviszed elvégezni a dolgát.
5. Rémisztő példa
A nyers hús fogyasztás egy ellenérve, az Aujelszky betegség. Ez a betegség a nyers húsban található kórokozók által terjed át a kutyára, és halálos kimenetelű.
6. A kutya hivatalosan előírt, a mai kor szokásaitól függetlenített étrendje 60%-ban tartalmaz húst, 40%-ban egyéb tápanyagokat.
7. Ne hizlaljuk el kedvencünket!
Mi emberek is állandóan küzdünk a túlsúly problémájával, ne akarjuk ugyanezt kedvencünknek. Sokkal egyszerűbb már az elejétől egészségesen táplálni, mint fogyókúrára fogni, akkor amikor már nagy a baj.
A jutalomfalatról se feledkezzünk meg! Mindig számoljuk bele a bevitt táplálék mennyiségébe!
8. Tudtad, hogy a konzervek 90%-a víz?
A szárazeledelek sokkal koncentráltabb mennyiségben tartalmazzák a szükséges tápanyagokat.
9. Nem minden az, aminek látszik.
A hal magas omega 3 tartalma miatt jó a kutyáknak. Ha azonban a kutyatáp címkéjén az összetevők között azt olvasod, hogy halliszt, ne hagyd magad megtéveszteni. Ez ugyanis egyáltalán nem tartalmaz omega 3 zsírsavakat. , mit is jelentenek a tápokon bizonyos feliratok. Egy csoportjukat most kivesézzük.
10. Mi a jónak számító érték?
Biztos elgondolkodtál már azon, mit is jelentenek a tápokon bizonyos feliratok. Egy csoportjukat most kivesézzük.
Megnevezés | Ajánlott, megfelelő tartalom |
nyersfehérje | 18-20% |
nyerszsír | 8-13% |
nyersrost | 2-4% |
nyershamu | 4-7% |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!